Zapečené dýňové těstoviny

04.12.2019

Výborné podzimní haloweenské jídlo !


Suroviny:

1x máslová dýně (může být i hokaido)

1x cibule

20ml olivového oleje

3 stroužky česneku

250 ml rýžové smetany

200g těstovin (celozrnných)

50g parmazanu

50g strouhaného 30%eidamu

Sůl

Pepř

Muškátový květ /oříšek

Dýňová semínka


Postup:

Na olivovém oleji si osmahneme na drobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a oloupanou na kostky nakrájenou dýni a lehce orestujeme. Podlijeme cca 500ml vody a vaříme dokud dýně nezměkne (30 minut). Následně přidáme rýžovou smetanu a rozmixujeme tyčovým mixerem. Osolíme opepříme a přidáme muškátový květ dle chuti. Když máme omáčku hotovou přidáme vařené těstoviny. Do směsi můžeme přidat libovolnou na drobno nakrájenou zeleninu nebo kuřecí maso. Má verze ale byla bez masa. Parmazan a eidam smícháme dohromady, vzniklou směs rozdělíme na polovinu a 1/2 vmícháme do směsi těstovin a dýňové omáčky. Nalijeme do zapékací misky posypeme zbytkem eidamu s parmazanen a dáme cca na 20 minut péct.

Podávat můžeme posypané dýňovými semínky. 

⚠️Kalorická hodnota na 💯g porci = 1️⃣2️⃣8️⃣ kcal⚠️

© 2019 Recenze a životní styl podle Briell. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky