Bezlepkový cheesecake s lesním ovocem
23.02.2020
Výborný lehký koláč bez lepku a cukru plný bílkovin!
Suroviny:
- 1 balení bezlepkových sušenek ( já použila "Gullón chip choco sin gluten" z Rosmann drogerie)
- 50g mletého kokosu
- 60g kokosového oleje
- 200ml smetany ke šlehání
- 3 balení (250g) tvarohu
- 50g lesní směsi
- 1 balení Smeta-fix
- Malinové Flavdrops
Postup:
Sušenky, společně s kokosem rozemeleme na sypkou směs. Následně přidáme rozpuštěný kokosový olej a vše řádně promícháme. Směs vtlačíme na dno kulaté formy a dáme péct na 150°C cca 5-10 minut - POZOR NA PŘIPÁLENÍ.
Ve smetaně rozmixujeme lesní směs a následně smetanu vyšleháme do šlehačky. V misce si vyšelháme tvaroh společně s Flavdrops (cca 10 kapek), následně opatrně vmícháme ovocnou šlehačku a přidáme smeta-fix.
Po vychladnutí sušenkového korpusu potřeme tvarohovou směsí a dáme do lednice ztuhnout přes noc.
Nakonec můžeme koláč ozdobit lesním ovovcem a kokosem.
Nutrční hodnoty na 150g porci = 337kcal
Přeji super mlsání
Vaše * 🎀 𝐵𝓇𝒾𝑒𝓁𝓁 🎀 *