Špenátový quiche z quinoy s kuřecím masem
Zdravá varianta oblíbeného slaného koláče, s vysokým podílem bílkovin a nízkým obsahem sacharidů!
Suroviny:
100g quinoy
4ks vajec
200g sýru - strouhaného
250g špenátu
200g kuřecích prsou
2 stroužky česneku
20g lahůdkového droždí
100g hříbků nebo jiných hub
sůl a pepř
Korpus:
Quinou uvaříme obdobně jako rýži. Přidáme 2 vejce, 100g strouhaného sýru + lahůdkové droždí, sůl dle chuti, zamícháme a dáme do formy vyložené pečícím papírem, tak aby okraje byly trochu vyšší (pokud to půjde). Následně dáme péct do trouby cca 20 minut na 180°C
Náplň:
Zbylých 100g sýru si rozdělíme na polovinu. Na pánvi orestujeme solí a pepřem okořeněné kuřecí maso přidáme špenát, česnek, nadrobno nakrájené hříbky, 2 zbylá vejce a polovinu strouhaného eidamu. Nalijeme na upečený korpus a posypeme zbylým sýrem. Pečeme ještě cca 20 minut.