Špenátový quiche z quinoy s kuřecím masem

04.12.2019

Zdravá varianta oblíbeného slaného koláče, s vysokým podílem bílkovin a nízkým obsahem sacharidů!



Suroviny:

100g quinoy

4ks vajec

200g sýru - strouhaného

250g špenátu

200g kuřecích prsou

2 stroužky česneku

20g lahůdkového droždí

100g hříbků nebo jiných hub

sůl a pepř


Korpus:

Quinou uvaříme obdobně jako rýži. Přidáme 2 vejce, 100g strouhaného sýru + lahůdkové droždí, sůl dle chuti, zamícháme a dáme do formy vyložené pečícím papírem, tak aby okraje byly trochu vyšší (pokud to půjde). Následně dáme péct do trouby cca 20 minut na 180°C


Náplň:

Zbylých 100g sýru si rozdělíme na polovinu. Na pánvi orestujeme solí a pepřem okořeněné kuřecí maso přidáme špenát, česnek, nadrobno nakrájené hříbky, 2 zbylá vejce a polovinu strouhaného eidamu. Nalijeme na upečený korpus a posypeme zbylým sýrem. Pečeme ještě cca 20 minut.


© 2019 Recenze a životní styl podle Briell. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky