Plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou

19.12.2019

Bezlepková nízko-kalorická varianta české klasiky :)



Suroviny:
200g mletého hovězího masa
200g quinoy (černá + bílá)
100g pórku
20ml řepkový olej
50g strouhaného 30% eidamu
Sůl
Pepř
Chilli
Bazalka
8ks bílých paprik
Rajčatové pyré (mutti)
Zeleninový bujón
Stroužek česneku
Javorové FlavDrops


Postup:
Quinou uvaříme obdobně jako rýži.
Na rozpáleném oleji si orestujeme na kolečka nakrájený pórek. Poté přidáme mleté maso osolíme, opepříme a přidáme chilli. Když je maso ze všech stran orestované, přidáme Quinou, odstavíme z plotny a vmicháme nastrouhaný eidam a všechna vejce.
U všech paprik odkrojíme vrchní část se stopkou a vydlabeme semínka, poté papriky naplníme směsí quinoy a masa a dáme péct 20 minut na 160°C do trouby
Než se papriky upečou, orestujeme si na oleji nadrobno nakrájený česnek. Poté přidáme zeleninový bujón a zalijeme cca 100ml vody. Přivedeme k varu. Přidáme rajčatové pyré osolíme, opepříme a osladíme 5 kapkami FlavDrops. Nakonec můžeme přidat nadrobno nakrájenou bazalku.


Upečené papriky podáváme přelité rajčatovou omáčkou zcela bez přílohy.
Výživové hodnoty jsou uvedeny jako vždy na 💯 g = 8️⃣7️⃣kcal 

© 2019 Recenze a životní styl podle Briell. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky