Jáhlový koláč s banánem a čokoládou

16.04.2021

Jáhlový koláč - trochu jako nákyp - bez lepku a chuťově absolutně skvělý


Suroviny: 

  • 250g jáhel
  • 300ml mléka
  • 3 pipetky libovolných flavdrops - já použila bílou čokládu a karamel
  • 2 lžičky skořice
  • 3 banány
  • 4 vejce
  • 20g kokosového oleje
  • 100g čokolády - nejlépe chocoland bez cukru a palmového oleje (nicméně já likviduji vánoční figurky :D)
  • 50g mandlí na ozdobu


Postup:

Jáhly zalijeme horkou vodou (cca 2cm nad hladinu jáhel - chápeme se ne ? :D) a necháme 10 minut odstát.

V hrnci si ohřejeme mléko smíchané s flavdropsy a skořicí. Poté přímícháme jáhly a vaříme cca 10 minut. Nebojte se když budou jáhly trochu tvrdší, v troubě nám krásně dojdou.

Do teplých jáhel vmícháme kokosový olej a necháme vychladnout.


V míxéru rozmixujeme banány spolu s vajíčky do řídké kaše. následně přimícháme do vychladlých jáhel. 

Přisypeme na kousky nakrájenou čokoládu a vše nalijeme do formy. 

Na závěr posypeme mandlemi a můžeme i trochou čokolády :)

Pečeme na 190°c cca 20 minut.


Kalorická hodnota koláče je 230kcal na 100g

* tabulka makronutrientů vytvořena skrz aplikaci Kalorické tabulky

© 2019 Recenze a životní styl podle Briell. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky