Fitness strouhaný koláč
15.03.2020
Zdravější verze mého oblíbeného babiččina strouhaného koláče.
Suroviny:
Korpus
- 200 g ovesných vloček
- 30 g čokoládového proteinu
- 2 lžíce kakaa
- 10 kapek flavdrops (čokoláda)
- 1 balení kypřicího prášku
- 100 ml mléka
- 50 g kokosového oleje nebo másla
- 2 vejce
Náplň
- 250 g tvarohu
- 1 balení vanilkového/kokosového pudingu
- 500 ml mléka
- 10 kapek Flavour Drops bílá čokolád
- (verze na fotce je s pudinkem čokoládovým)
Postup:
Ze surovin na korpus vypracujeme hladké těsto podobné tomu na vánoční cukroví např. na pracny nebo perníčky. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a obě dáme do igelitového sáčku na cca 2 hodiny do mrazáku.
Mezitím si připravíme pudink dle návodu na obalu, a osladíme Flavdropsy. Po vychladnutí pudinku do něj vmixujeme tvaroh.
Polovinu těsta nastrouháme na dno kulaté formy, pokryté pečícím papírem a prsty lehce přitlačíme. Následně korpus potřeme tvarohovo-pudinkovou směsí a na vrch nastrouháme druhou polovinu těsta.
Pečeme cca 40 minut na 180°C.
Nutriční hodnoty koláče jsou opět uvedeny na 100g = 160 kcal
Dobrou chuť :)
Vaše * 🎀 𝐵𝓇𝒾𝑒𝓁𝓁 🎀 *