Fitness strouhaný koláč

15.03.2020

Zdravější verze mého oblíbeného babiččina strouhaného koláče.


Suroviny:

Korpus

  • 200 g ovesných vloček
  • 30 g čokoládového proteinu
  • 2 lžíce kakaa
  • 10 kapek flavdrops (čokoláda)
  • 1 balení kypřicího prášku
  • 100 ml mléka
  • 50 g kokosového oleje nebo másla
  • 2 vejce

Náplň

  • 250 g tvarohu
  • 1 balení vanilkového/kokosového pudingu
  • 500 ml mléka
  • 10 kapek  Flavour Drops bílá čokolád
  • (verze na fotce je s pudinkem čokoládovým)


Postup:

Ze surovin na korpus vypracujeme hladké těsto podobné tomu na vánoční cukroví např. na pracny nebo perníčky. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a obě dáme do igelitového sáčku na cca 2 hodiny do mrazáku.

Mezitím si připravíme pudink dle návodu na obalu, a osladíme Flavdropsy. Po vychladnutí pudinku do něj vmixujeme tvaroh.

Polovinu těsta nastrouháme na dno kulaté formy, pokryté pečícím papírem a prsty lehce přitlačíme. Následně korpus potřeme tvarohovo-pudinkovou směsí a na vrch nastrouháme druhou polovinu těsta.

Pečeme cca 40 minut na 180°C.


Nutriční hodnoty koláče jsou opět uvedeny na 100g = 160 kcal

Dobrou chuť :)

Vaše * 🎀 𝐵𝓇𝒾𝑒𝓁𝓁 🎀 *   


© 2019 Recenze a životní styl podle Briell. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky