Čokoládová bábovka z cizrny

19.04.2020


výborný jemný dezert


Suroviny: 

  • 400g (plechovka) cizrny - může být i doma uvařená :)
  • šťáva z 1ks velkého pomeranče
  • 50g holandského kakaa
  • 4 vejce
  • Flav drops - (bílá čokoláda / čokoláda s arašídovým máslem)
  • 1/2 kypřícího prášku
  • 2 řádky Chocoland čokolády bez cukru a palmového tuku
  • 20g mandlí
  • trocha rozinek
  • 1 lžíce kokosu na ozdobení


Postup:

Uvařenou cizrnu (nebo propláchnutou cizrnu s konzervy) vložíme do mixéru, přidáme pomerančovou šťávu, vejce a rozmixujeme do hladka. Dále přidáme všechny ostatní suroviny a ještě chvilku promixujeme.  

Hotové těsto nalijeme do vymazané formy, nebo do formy vyložené pečícím papírem. 

Do horní části těsta lžící zapracujeme nadrobno nakrájené mandle, kousky čokolády a rozinky - Nakonec poprášíme lžící kokosu.

Pečeme 45 minut na 175°C


Nutriční hodnoty na 100g = 162kcal





© 2019 Recenze a životní styl podle Briell. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky