Čokoládová bábovka z cizrny
19.04.2020
výborný jemný dezert
Suroviny:
- 400g (plechovka) cizrny - může být i doma uvařená :)
- šťáva z 1ks velkého pomeranče
- 50g holandského kakaa
- 4 vejce
- Flav drops - (bílá čokoláda / čokoláda s arašídovým máslem)
- 1/2 kypřícího prášku
- 2 řádky Chocoland čokolády bez cukru a palmového tuku
- 20g mandlí
- trocha rozinek
- 1 lžíce kokosu na ozdobení
Postup:
Uvařenou cizrnu (nebo propláchnutou cizrnu s konzervy) vložíme do mixéru, přidáme pomerančovou šťávu, vejce a rozmixujeme do hladka. Dále přidáme všechny ostatní suroviny a ještě chvilku promixujeme.
Hotové těsto nalijeme do vymazané formy, nebo do formy vyložené pečícím papírem.
Do horní části těsta lžící zapracujeme nadrobno nakrájené mandle, kousky čokolády a rozinky - Nakonec poprášíme lžící kokosu.
Pečeme 45 minut na 175°C
Nutriční hodnoty na 100g = 162kcal