Celozrnní pizza šneci

20.03.2020

Jednoduchý a chutný pizza snack ;-)


Suroviny:

Na domácí celozrnné tortily:

  • 250g celozrnné žitné mouky
  • 50g olivového oleje
  • špetka soli
  • lžička kypřícího prášku
  • 140ml horké vody


Na šneky: 

  • 60g rajského protlaku
  • stroužek česneku
  • provensálské koření
  • sůl
  • chilli
  • 100g sýru eidam 30%
  • 100g kuřecí šunky
  • 20g parenice na posypání


Postup:

Celozrnné tortily

Z mouky, oleje, soli, kypřícího prášku a horké vody vypracujeme hladké nelepivé těsto. Následně těsto rozdělíme na 6´-7 stejných částí, a každou z nich vyválíme na pečícím papíru v tenkou placku. (Tip: aby se těsto nelepilo na váleček a netrhalo, můžete na vrch placky položit také pečící papír a přes něj placku vyválet). Poté opatrně odstraníme vrchní pečící papír a i se spodním přemístíme vyválený plát těsta na rozpálenou suchou pánev (vzhůru nohama). Teprve na pánvi opatrně odstraníme spodní balící papír (který je teď na vrchu) z placky (můžeme si opatrně pomoci obracečkou). Tortilly pečeme po 30 sekundách z každé strany. Hotové tortily zabalíme do přeložené utěrky aby nám neztvrdly.

Rajský protlak smícháme v misce s prolisovaným česnekem, trochou soli, chilli a provensálským kořením. 

Hotové tortily (3ks) potřeme rajčatovou směsí. Následně na ně vyskládáme platkový sýr, kuřecí šunku a zarolujeme. Poté rolky nakrájíme na kolečka a posypeme natrhanou parenicou.

Pečeme cca 15 minut na 180°C.


Kalorická hodnota celého plechu pizza šneků (cca 30ks) = 1010kcal (34kcal na 1ks)

Tak dobrou chuť kulišácí 

 Vaše * 🎀 𝐵𝓇𝒾𝑒𝓁𝓁 🎀 *

© 2019 Recenze a životní styl podle Briell. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky