Burrito
Výborné Mexické jídlo, se skvělým poměrem živin.
Suroviny:
- Tortilly - od jejich velikosti se bude odvíjet i množství a velikost jednotlivých burrit.
- Ledový salát
- 500g hovězí kýty (lze vyměnit i za kuřecí nebo vepřové)
- 200g loupaných rajčat (konzerovované např. Giana)
- Chilli - na špičku nože
- Sůl
- Podravka / Kucharek
- 1 stroužek česneku
- Koriandr
- 250g červených fazolí
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- Lžíce zakysané smetany
- Pórek
Postup:
Masová směs:
Když je maso hotové vyjmeme jej z vývaru a natrháme pomocí vidličky. (Ze zbylého vývaru lze připravit klasickou hovězí polévku.)
Když máme maso hotové, ohřejeme si v menším kastrůlku konzervovaná krájená rajčata, do kterých po chvilce přidáme prolisovaný česnek, chilli, sůl a trhané maso. Necháme společně asi 3 minuty podusit a nakonec přidáme nakrájený koriandr.
Fazolová směs:
Fazole důkladně propláchneme a vložíme do mixéru společně s cibulí, pórkem, oloupaným česnekem solí a zakysanou smetanou. Vše rozmixujeme na hutnou kaši.
Na tortillu naklademe nakrájený ledový salát, poté přidáme přiměřené množství každé ze směsí a tortillu zabalíme.
U Burrita se fantazii meze nekladou. Proto zkuste přidat, to co máte rádi, např. jalapeňos, nakládanou okurku, kukuřici, nebo dokonce ananas.
Jak jistě víte v Burrito Locco do masové směsi přidávají i rýži. Já se však snažila udělat recept za přítomnosti co nejméně sacharidů.
Kalorická hodnota pokrmu na 100g = 127kcal
Tak doufám že bude chutnat a budu se těšit u dalšího receptu :)
***Vaše Briell***